Adolf Lundin  Vi minns Adolf Lundin - en av Sveriges främsta entrepenörer genom tiderna, en föregångsman som tidigt insåg att oljan inom kort tid skulle övergå från
  att vara en ständigt flödande energiresurs till att vara en bristvara som skulle bli allt mer värdefull.
  Energiminnesfonden.se delar ut sitt årliga Energiminnespris till en förtjänt organisation eller individ på Adolf Lundins dödsdag den 30 september.

OMXS30 - en uppdatering

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Publicerad måndag, 24 oktober 2011 Skriven av Svempa

Redan under helgen var jag frestad att skriva detta inlägg. Det var visserligen bara ett fåtal dagar sedan jag senast skrev om OMXS30, men under fredagsbörsen tog optimismen överhanden och indexet steg mot slutet av handelsdagen och stängde en liten bit ovanför motståndet vid 960, närmare bestämt på 965.

Det var dock inte tillräckligt för att jag skulle våga påstå att motståndet var passerat, men i dag måndag fick vi en stängning på 978 och det innebär definitivt att motståndet vid 960 är besegrat.

Här nedan återger jag tremånadersdiagrammet för OMXS30 (hämtat från Avanza).
omxs30_3man7

Vi har nu alltså fått en bekräftelse av att OMXS30 är på väg mot 1060. Vägen dit är med säkerhet inte spikrak, och de pågående krismötena kring den europeiska skuldkrisen kan komma att påverka utvecklingen både positivt och negativt.

Men huvudscenariet är att börsen stiger mot 1060, där ett starkt motstånd möter. Vissa bedömare anser att vi nu har hamnat i en "bulltrap", dvs att allt för optimistiska placerare luras att satsa allt för kraftigt på uppgång när i själva verket en rejäl nedgång väntar bakom hörnet.

Den problematiken kan vi ta ställning till senare, de signaler vi fått de senaste dagarna indikerar en fortsatt uppgång.

Träffar: 6158