Adolf Lundin  Vi minns Adolf Lundin - en av Sveriges främsta entrepenörer genom tiderna, en föregångsman som tidigt insåg att oljan inom kort tid skulle övergå från
  att vara en ständigt flödande energiresurs till att vara en bristvara som skulle bli allt mer värdefull.
  Energiminnesfonden.se delar ut sitt årliga Energiminnespris till en förtjänt organisation eller individ på Adolf Lundins dödsdag den 30 september.

Bli medlem

Föreningens ändamål

Publicerad söndag, 11 september 2011

Föreningens fullständiga namn namn är "Energifonden till Adolf Lundins minne (ideell förening)", men i dagligt tal använder vi namnet "Energiminnesfonden.se". Föreningen bildades strax före årsskiftet 2006/2007. Vi har bildat föreningen för att genom aktiv kapitalförvaltning skapa ytterligare kapital. Utbetalning från detta ytterligare kapital görs årligen efter beslut av föreningsstämman och skall tillfalla ett allmännyttigt ändamål som bestäms genom en medlemsomröstning. Vi kallar detta för "Energipriset till Adolf Lundins minne" eller mer kortfattat "Energiminnespriset". Vill du se till vilka ändamål och med vilka belopp priset hittills har delats ut så klicka på länken "Energiminnespriset" i menyn till vänster.

Varför bli medlem?

Publicerad torsdag, 22 Maj 2008
Skriven av Svempa
Ja, det finns flera goda orsaker till att vilja bli medlem i vår förening.

Du kanske en gång i tiden var aktieägare i Lundin Oil, blev avsevärt rikare på det, och känner en viss beundran för det entrepenörskap som Adolf Lundin visade både i det bolaget och i andra bolag som han varit med och startat, samt drivit med framgång. Så är det för många av oss som redan är medlemmar.

Du kanske i dag är aktieägare i något av de många bolagen i Lundin-sfären, en sfär som nu omfattar ett flertal energi- och mineralbolag? Eller ägare i några andra olje- gas- eller uranbolag, eller i vilket som helst bolag med exponering mot energisektorn? Då är du antagligen rätt energiintresserad och kanske kan se en fördel i att lära känna andra som har samma intresse?

Och framför allt, du är kanske villig att satsa några kronor för att medverka till att skapa den avkastning vi vill få fram, och därigenom göra en insats för ett allmännyttigt ändamål? Det är inte heller mycket du riskerar, visserligen är 10000 kr rätt mycket pengar för de flesta men om du efter tre år vill lämna föreningen har du rätt att få tillbaka 90% av andelsvärdet (dock högst 9000 kr).

Medlemskap

Publicerad onsdag, 21 Maj 2008
Skriven av Svempa

Vill du bli fullvärdig medlem i den ideella föreningen "Energifonden till Adolf Lundins minne" skickar du ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. där du meddelar att du vill bli medlem.


Därefter betalar du andelsbeloppet 10 000 kr till Nordnets bankgiro 5024-9135 med angivande av vårt depånummer 6245617. Märk dessutom betalningen på ett sådant sätt, t ex med ditt namn eller din signatur, att kassören kan se att det är just din inbetalning han ser som en depåtransaktion. Alternativt kan man donera aktier till motsvarande värde (se stadgarna för närmare detaljer och villkor).

Efter minst tre års medlemskap kan du gå ur föreningen och om du så vill även begära återbetalning av 90% av aktuellt andelsbelopp, dock högst 9 000 kr per andel, se stadgarna för mer detaljer. Har man blivit medlem genom att donera aktier kan man dock inte få någon återbetalning.

Föreningen drivs helt ideellt, vilket innebär att allt arbete inkl förvaltningen sker helt utan ersättning och att alla utdelningar, reavinster och andra inkomster går till välgörande ändamål. Se stadgarna för vidare information. Stadgarna hittar du i vårt Forum.