Adolf Lundin  Vi minns Adolf Lundin - en av Sveriges främsta entrepenörer genom tiderna, en föregångsman som tidigt insåg att oljan inom kort tid skulle övergå från
  att vara en ständigt flödande energiresurs till att vara en bristvara som skulle bli allt mer värdefull.
  Energiminnesfonden.se delar ut sitt årliga Energiminnespris till en förtjänt organisation eller individ på Adolf Lundins dödsdag den 30 september.

Uran

Nyheter om uransektorn

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
Publicerad fredag, 30 Maj 2008
Skriven av Svempa
Lägger in en länk till en rapport om uransektorn som nyligen kom mig tillhanda:

Uranium Sector Review June Quarter 2008

Rapporten är koncentrerad till de allra minsta australiensiska uranföretagen, men där finns också rätt utförliga data för Paladin, ett relativt stort företag som jag har som privat innehav. Tyvärr tar rapporten inte upp något av de två uranföretagen som finns i Energiminnesfonden.se - portföljen. Men intressant läsning för den som är allmänt intresserad av uranet, och kanske speciellt intresserad av att satsa på något av de minsta företagen i hopp om att få en bättre kursutveckling än vad som brukar vara möjligt för ett större företag.

Uranpriset

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
Publicerad torsdag, 22 Maj 2008
Skriven av Svempa

Vi som sitter på lite uranaktier, inköpta för kanske ett år sedan, är inte så lyckliga över deras utveckling. Hela sektorn kraschade rejält, efter en väldigt fin uppgång som säkert gjorde många förmögna. Om de hoppade av i tid, vill säga. Uranpriset steg som en raket under sista kvartalet 2006 och fram till maj 2007, sedan började det dala och som en följd sjönk kurserna i hela uransektorn som en sten.

Men nu finns det tecken på en vändning. Visserligen har jag orealiserade förluster i de uranaktier jag har kvar, men vissa av affärerna gick ändå med vinst. En sådan affär var när jag hösten 2006 köpte Uranium Participation Compani (U.TO) för 9,30 CAD och några månader senare sålde för 12,50 CAD.

Läs mer: Uranpriset