Nokia + Mango = Sant

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Publicerad onsdag, 14 september 2011 Skriven av Svempa

Som väl de flesta redan vet släppte Microsoft version 7.5 av Windows Phone, även kallad Mango, till mobiltillverkarna i slutet av juli månad i år.

När jag i dag fick det senaste numret av DatorMagazin i brevlådan fanns där med en test av Mango. Testen finns ännu ej på DatorMagazins hemsida, men kommer troligen inom någon vecka eller så.

Testen avslutades med följande ord: "Det råder ingen tvekan om att Windows Phone Mango är en imponerande uppdatering.Systemet erbjuder befintliga och framtida kunder en rejält förbättrad användarupplevelse. Microsofts stora utmaning ligger nu i att fånga kundernas uppmärksamhet på en marknad som har dominerats av Android och IOS. De behöver stimulera framtagning av applikationer till plattformen.

När det gäller själva operativsystemet har Microsoft inte längre någon anledning att skämmas. Det kan ses som jämbördigt med - och i vissa fall bättre än - konkurrerande system."

När Nokia tidigare i år annonserade ett intimt samarbete med Microsoft och meddelade att man skulle släppa sitt eget mobila operativsystem Symbian till förmån för Windows Phone föll aktiekursen som en sten. Marknaden trodde alltså inte alls på detta koncept.

Men nu ser vi kanske en förändring. Möjligen kan Microsoft ännu en gång, liksom när man gick från Windows Vista till Windows 7, vända gamla motgångar till en ny braksuccé. Och med detta följer i så fall sannolikt en återhämtning av Nokias nedpressade aktiekurs. Den ligger i dag strax under 40 kr, vilket innebär en nedgång med 45% sedan nyheten om samarbetet med Microsoft publicerades.

Edit: Den 16 sept kom detta meddelande, där det bl a står: "Société Générale höjer rekommendationen för Nokia till köp, från tidigare behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 6:00 euro, cirka 54:80 kronor"

Träffar: 2646