Adolf Lundin  Vi minns Adolf Lundin - en av Sveriges främsta entrepenörer genom tiderna, en föregångsman som tidigt insåg att oljan inom kort tid skulle övergå från
  att vara en ständigt flödande energiresurs till att vara en bristvara som skulle bli allt mer värdefull.
  Energiminnesfonden.se delar ut sitt årliga Energiminnespris till en förtjänt organisation eller individ på Adolf Lundins dödsdag den 30 september.

SCA ger ny köpsignal

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Publicerad onsdag, 04 januari 2012 Skriven av Svempa

När jag senast skrev om SCA, vilket var i slutet av oktober förra året då kursen låg kring 88 - 89 kr, hade aktien givit köpsignal med målkursen 96 kr. Denna målkurs är sedan länge passerad, och det är alltså dags att ånyo ta en titt på aktiens tremånadersdiagram (diagrammet hämtat från Avanza).
SCA_3man4

De röda linjerna markerar en stigande rätvinklig triangel, och vi ser att kursen nyligen brutit igenom triangelns ovansida. Det innebär att vi erhållit en köpsignal och kan beräkna en ny målkurs. Då triangelns höjd vid basen är ungefär 11 kr blir målkursen 112 - 113 kr.

SCA-aktiens utveckling har tidigare visat sig vara relativt lätt att förutse med hjälp av TA, därför kan man se den nya köpsignalen som mer trovärdig än annars. Jag sätter sannolikheten för att målkursen ska uppfyllas till 80%.

Från fundamental synvinkel finns flera köprekommendationer för aktien, senast i dag kom det en från Handelsbanken Capital Markets med målkursen 125 kr.

Anm. Skribenten äger aktier i SCA.

Träffar: 4897