Adolf Lundin  Vi minns Adolf Lundin - en av Sveriges främsta entrepenörer genom tiderna, en föregångsman som tidigt insåg att oljan inom kort tid skulle övergå från
  att vara en ständigt flödande energiresurs till att vara en bristvara som skulle bli allt mer värdefull.
  Energiminnesfonden.se delar ut sitt årliga Energiminnespris till en förtjänt organisation eller individ på Adolf Lundins dödsdag den 30 september.

PA Resources i intressant läge

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Publicerad lördag, 07 januari 2012 Skriven av Svempa

Senast jag skrev om PA Resources, vilket var för knappt tre månader sedan, tyckte jag mig se tecken på en begynnande kursuppgång från ett absolut bottenläge strax under 2 kr. Under dessa månader har nu en mycket intressant bottenformation bildats, och vi tar direkt en titt på ett kursdiagram för de senaste fem månaderna (hämtat från Avanza).
PAR_5man

Oktober var en bra börsmånad, och den kursuppgång jag förväntade mig kom också men avstannade vid 2,60 kr. Under slutet av oktober och början av november kom det sedan ett bakslag, kursen deppade ihop totalt och ramlade som lägst ner till ett nytt lågvattenmärke vid 1,47 kr. Därefter fick vi en ny uppgång mot 2,50 kr, och under resten av 2011 skramlade kursen sedan kring 2,10 kr. Men nu har en ny uppgång inletts, och torsdagens slutkurs blev 2,42.

De kraftiga kursvariationerna har förstås varit till gagn för alla som trejdar i aktien, men har också medfört att en omvänd huvud-skuldra-formation är på väg att bildas. Nacklinjen är i diagrammet markerad med en grön linje. Det krävs en ytterligare kursuppgång med c:a 10 öre för att fullborda formationen, och om så sker har vi fått en köpsignal med ett värde på 0,95 - 1 kr. Målkursen blir då c:a 3,40 - 3,50 kr.

Det måste påpekas att ingen köpsignal existerar förrän formationen fullbordats, men då börsåret 2012 inletts med en allmän uppgång och nyhetsflödet kring PA Resources dessutom har blivit mer positivt (t ex produktionsstart av Aseng-fältet) ser det allt bättre ut för bolaget rent fundamentalt.

Produktionsrapporten för december 2011 kan förväntas nästa vecka, och förhoppningsvis kommer den att mottas väl av marknaden. I så fall kan vi snabbt vara framme vid den ovan nämnda målkursen.

Träffar: 4616