Adolf Lundin  Vi minns Adolf Lundin - en av Sveriges främsta entrepenörer genom tiderna, en föregångsman som tidigt insåg att oljan inom kort tid skulle övergå från
  att vara en ständigt flödande energiresurs till att vara en bristvara som skulle bli allt mer värdefull.
  Energiminnesfonden.se delar ut sitt årliga Energiminnespris till en förtjänt organisation eller individ på Adolf Lundins dödsdag den 30 september.

Läget fortfarande oklart för Blackpearl Resources

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Publicerad lördag, 15 oktober 2011 Skriven av Svempa

När jag skrev om Blackpearl för en dryg vecka sedan påpekade jag betydelsen av att aktiekursen så snart som möjligt skulle kravla sig över 29 kr för att upphäva det dystra tekniska scenarie som då rådde.

Även om kursen faktiskt översteg 29 kr intraday i fredags stängde aktien lite under 29 kr. Läget är alltså en aning bättre än för en vecka sedan, men så länge vi befinner oss under 29 kr är den framtida utvecklingen fortfarande väldigt osäker.

Men vi tar ändå en titt på tremånadersdiagrammet (hämtat från Avanza) för att se om det finns något intressant att uttolka där, då den senaste handelsveckan trots allt varit övervägande positiv.
blackpearl_3man2

Till att börja med kan man konstatera att den hotfulla fallande rätvinkliga triangeln nu är överspelad, i och med att dess spets är passerad tidsmässigt. Kursuppgången mot 29 kr är ett positivt tecken, även om ett genombrott av denna nivå med viss kraft krävs för att vi ska kunna se en ljusare framtid för aktien. Men motståndet är starkt, jag hänvisar till de mycket stora volymer som handlades på denna nivå i början av augusti, och det kan alltså ta tid att passsera det även vid ett fortsatt bra börsklimat.

Det mest positiva tecknet är utan tvekan att volymerna har ökat under oktober månad. Förutom det finns inte mycket att säga i dagsläget ur teknisk synpunkt.

Rent fundamentalt är läget lite bättre. Flera mäklarhus har kommit med köprekommendationer för Blackpearl-aktien under de senaste månaderna. Den senaste var från Remium som satte målkursen till 45 kr, under augusti kom även Macquarie och RBC Capital Markets med köprekommendationer med snarlika målkurser, 7,50 resp 8 CAD.

Träffar: 3137