Adolf Lundin  Vi minns Adolf Lundin - en av Sveriges främsta entrepenörer genom tiderna, en föregångsman som tidigt insåg att oljan inom kort tid skulle övergå från
  att vara en ständigt flödande energiresurs till att vara en bristvara som skulle bli allt mer värdefull.
  Energiminnesfonden.se delar ut sitt årliga Energiminnespris till en förtjänt organisation eller individ på Adolf Lundins dödsdag den 30 september.

Bränn din etanol hemma!

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Publicerad tisdag, 20 Maj 2008 Skriven av Svempa

Det är svårt att tänka sig att det någonsin ska bli lagligt att bränna sprit privat i Sverige, även om avsikten är att använda spriten som motorfordonsbränsle. Men i USA, och i stora delar av världen i övrigt, är det ett realistiskt alternativ. Och nu finns tekniken. För 9995 USD kan man köpa en "hembränningsapparat" som gör ren etanol med socker som råvara. Tanken är att importera billigt och oätligt socker i stor skala och sälja till kunderna. Läs mer via länken:

Herald Tribune

Detta är helt i linje med mina egna tankar om småskalig och vida distribuerad energiproduktion. Något för Cornucopia och andra hemmansägare att tänka på, apparaten kan säkert smugglas in och ser ju inte ut som en gammaldags hembränningsapparat heller, kan säkert maskeras till värmepump eller separator :-).

Träffar: 3924