Renewable Energy har varit nere i källaren och vänt

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Publicerad måndag, 28 november 2011 Skriven av Svempa

Renewable Energy Corporation (ticker REC) har det absolut sämsta kursdiagram för de senaste åren jag sett, möjligen kan Eniro konkurrera men jag tror inte det. När jag skrev om bolaget i början av oktober hade jag med ett femårsdiagram som visade fallet från över 200 NOK till c:a 5 NOK. I dag nöjer vi oss med ett kursdiagram för den senaste veckan (hämtat från Avanza).
REC_1v

Avsikten är att illustrera att aktiekursen har varit nere på nytt ATL, närmare bestämt på 3,67 NOK. I fredags vände aktien dock uppåt och hade en "reversal day", en relativt svag teknisk indikator men ändå ett positivt tecken.

"Worst case" rent tekniskt var ett fall ända ner till 3,30 NOK, det såg dock länge ut som om det inte skulle gå riktigt så illa utan kursen tycktes ha funnit ett stöd kring 4,40 - 4,50 NOK.

Där har vi legat och skvalpat under två månader och det har även förekommit en del besök över 5 NOK som emellertid har varit mycket kortvariga.

Men förra veckan höll det alltså inte längre, och visserligen kom vi inte ända ner till 3,30 NOK men jag anser ändå att kursutvecklingen bekräftat den tekniska analysen och att man nu kan skönja en vändning uppåt. I fredags var stängningskursen 3,97 NOK och i dag handlas aktien några öre över 4 NOK.

Det innebär att de flesta som varit riktigt nervösa inför kursutvecklingen nu har sålt, och bara de som är lite mer hårdhudade sitter kvar. Och uppgången under fredagens avslutande handel indikerar att fyndköparna börjar strömma till.

Sannolikt kan vi nu se en uppgång, möjligen en kortvarig sådan, som tar kursen upp till 5 NOK till en början. Fundamenta för bolaget, för att inte tala om hela solenergisektorn, är inte de bästa men "slaktvärdet" torde ligga en bra bit över nuvarande kurs. Och det sker nu en utrensning av de svagaste aktörerna och endast de mest konkurrenskraftiga bolagen kommer att överleva.

Låt oss hoppas REC hör till den kategorin. Mycket tyder på det, och på lite sikt är en kursdubbling från nuvarande nivå fullt tänkbar.

Anm. Skribenten äger aktier i REC.

Edit 29/11: Uppenbarligen skrev jag ovanstående ett dygn för tidigt. Efter dagens meddelande från REC om produktionsneddragningar (som inte borde varit oväntat) har aktiekursen satt ett nytt ATL på 3,55 NOK. Själv utnyttjade jag möjligheten att fylla på förrådet av aktier på kurs 3,58 NOK, och i övrigt kvarstår det förda resonemanget. Här får jag också medhåll av ABG Sundal Collier som sätter riktkursen 8 NOK på aktien.

Träffar: 3351