Adolf Lundin  Vi minns Adolf Lundin - en av Sveriges främsta entrepenörer genom tiderna, en föregångsman som tidigt insåg att oljan inom kort tid skulle övergå från
  att vara en ständigt flödande energiresurs till att vara en bristvara som skulle bli allt mer värdefull.
  Energiminnesfonden.se delar ut sitt årliga Energiminnespris till en förtjänt organisation eller individ på Adolf Lundins dödsdag den 30 september.

Bruksanvisning

Hemsida och Forum

Förutom själva hemsidan finns det ett diskussionsforum, som existerade innan hemsidan byggdes, där finns också en hel del information om föreningen och dess verksamhet. Klickar man på menyvalet "Forum" i menyn till vänster dyker Forumet upp som en underavdelning till hemsidan. Du kan också välja att högerklicka på länken och välja något av alternativen "Öppna länk i ny flik" eller "Öppna länk i nytt fönster", då får man upp Forumet helt separat.

Både Forumet och hemsidan har ett inloggningsförfarande som man tyvärr får se som separata från varandra. Vi har gjort försök att synkronisera inloggningen, men har varit tvungna att gå ifrån detta. Däremot kan man givetvis ha samma användarnamn och lösenord för båda inloggningarna, det är standard för alla föreningens medlemmar.

Som icke medlem kan du bli registrerad på hemsidan och/eller på Forumet (med begränsade rättigheter) om du skriver ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Efter registrering på hemsidan kan man skriva inlägg, de kommer dock inte att dyka upp direkt utan måste först modereras. På begäran till samma epostadress som ovan kan man eventuellt bli uppgraderad så att inläggen publiceras direkt.

Observera att de åsikter som framförs i artiklarna, inläggen och kommentarerna är skribenternas egna, och är helt fristående från Energiminnesfonden.se som alltså inte kan ta något ansvar för eventuella köp- och säljråd eller de andra rekommendationer som ev kan förekomma. Som vanligt gäller att den som investerar i aktier och andra finansiella instrument har hela ansvaret själv.

Inloggning

Det finns en inloggningsruta på hemsidan. Där skriver du in ditt användarnamn och lösenord, som för medlemmar är identiska med dem du använt tidigare i vårt Forum, och när du sedan trycker på knappen blir du inloggad på hemsidan. Inloggning i forumet görs separat. Alla medlemmar i Energiminnesfonden.se blir inloggade som "publicister", vilket innebär att man har möjlighet att skriva inlägg på hemsidan. Se närmare på Användarmenyn, finns där ett eller flera menyval som heter "Skriv ett inlägg" eller något liknandeså är du inloggad som publicist.

Är det något som krånglar så kontakta mig via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.!

Att kommentera ett inlägg

Det finns möjlighet att kommentera de inlägg som görs, inloggning är inte nödvändig för att kommentera. Däremot modereras alla kommentarer, så det kan dröja ett antal timmar innan en kommentar syns på sidan. Hela kommentaren visas dock inte i klartext på sidan, men man kan se de första orden och hur många kommentarer som är gjorda. Högst tio kommentarer visas på detta sätt.

Klicka på kommenteringslänken och du får upp en skrivruta, detsamma händer om man vill läsa en kommentar och alltså klickar på just den kommentaren. Då får man automatiskt möjlighet att själv lägga in en kommentar.

Att skriva ett inlägg

Ett villkor för att kunna skriva ett inlägg är att man är inloggad som "författare" eller som "publicist". Du kan se om du är det genom att se på Användarmenyn, som poppar upp när man loggat in. Finns där ett menyval "Skriv ett inlägg" kan du skriva på hemsidan.

När du klickat på menyvalet "Skriv ett inlägg" dyker det upp en skrivruta med en mängd funktioner som starkt påminner om Word. Sedan är det bara att skriva, för ett vanligt inlägg krävs det inte att man använder någon extra funktion. Inlägget hamnar automatiskt under "Ordet är fritt".

Ett bra tips är att skriva inlägget i någon form av texteditor, t ex Wordpad, och sedan kopiera över det till skrivrutan. Man har då kvar originaltexten även om något går fel vid inläggningen på sidan. Dessutom förnyas sidan automatiskt var 20:e minut för att hålla oljepriset aktuellt, och om detta sker medan du skriver ditt inlägg förlorar du det du skrivit.

Om du skriver ett långt inlägg kan du använda "Läs mer"-funktionen, som jag gör nu. Då bryts inlägget där och resten kan läsas om man klickar på en länk nere till höger.

Läs mer: Att skriva ett inlägg

Hur tar man bort ett inlägg?

Det är endast en användare med befogenhet att logga på i back-end (som adminstratör) som kan ta bort ett inlägg. För att radera en artikel, ta fram listan över artiklar och markera dem du vill ta bort. Klicka sedan på papperskorgen för att radera de artiklar du vill ta bort. De kan då inte läsas längre men finns fortfarande i databasen. För att helt avlägsna ett inlägg, eller eventuellt återställa det, måste man sedan gå till menyvalet "raderade artiklar" och markera de aktuella artiklarna. Väljer man nu återigen alternativet "radera" försvinner inlägget helt ur databasen och kan inte återställas.