Sida 1 av 1

Energiminnespriset 2016

InläggPostat: 12 jan 2017 20:23
av Svempa
En omröstning bland föreningens medlemmar för att utse mottagare av Energiminnespriset 2016 hölls under oktober månad. I en separat omröstning hade vi tidigare beslutat att att utdelningsbeloppet skulle vara 40 000 kr. Varje medlem hade upp till tre röster att fördela på de olika alternativen. Resultatet visas nedan:

Skolan i Banyuwangi. Nominerat av Tgvara. 13 59%

UNHCR. Nominerat av Svempa. 5 23%

En välgörande organisation som styrelsen utser. 2 9%

En förtjänt individ eller grupp som styrelsen utser 2 9%

Antal röster: 22

Styrelsen beslutade med ledning av omröstningens resultat att tilldela skolan i Banyuwangi 30 000 kr och UNHCR 10 000 kr. Beloppen betalades ut i början av december månad.

Re: Energiminnespriset 2016

InläggPostat: 12 jan 2017 20:31
av Svempa
Vi har fått ett fint mejl från vår medlem Tgvara, som alla vet är det han och hans grupp som ansvarar för "skolprojektet". Jag klipper in mejlet nedan:

Idag på morgonen var vi upp till "vulkanskolan o överlämnade datorutrustning som inköpts för 40 miljoner (indonesiska pengar).

6 Laptop datorer,en printer, en projektor, 6 headset, högtalare, mm. En massa dvd med roliga filmer med engelskt prat mm.

Affärn vi köpte utrustningen på skickade med en kille som satte upp o instruerade. Funkade mycket bra, då kom vi ju ifrån språkförbistringen.
Datorerna är installerade med Microsoft Office paketet och vi hade också utöver en massa disney dvd, Engelska språkinlärnings program för nybörjare.

Omedelbar succé gjorde projektorn, vi startade upp med en Micke Mus film, vart snabbt fullt i salen.

Toaletterna och de 4 klassrum som vi har bekostat renovering av håller är rena o fina, då skolgården är lerig så fort det har regnat så får eleverna o lärarna ta av sig skorna utanför. Toaletterna skuras varje dag.


Officiellt överlämnande!

http://www.energiminnesfonden.se/images ... M_3045.JPG

Toaletterna...

http://www.energiminnesfonden.se/images ... M_3031.JPG

När vi lämnade så var ett par av lärarinnorna tårögda o förklarade att de hade svårt att förstå varför människor så långt ifrån var snälla o hjälpte dem. Men mycket tacksamhet uttrycktes.

Tobbe o KC hälsar

http://www.energiminnesfonden.se/images ... M_3037.JPG

http://www.energiminnesfonden.se/images ... M_3039.JPG

Re: Energiminnespriset 2016

InläggPostat: 14 jan 2017 16:09
av Svempa
Tackbrev har erhållits från UNHCR. Tyvärr riktat till mig personligen och inte till föreningen, trots att gåvans ursprung klart redovisats i samband med utbetalningen. Men det får man väl ha överseende med.