Energiminnespriset 2015

Diskussioner kring Energiminnespriset, dess mottagare, principer för utdelning osv.

Energiminnespriset 2015

Inläggav Svempa » 19 mar 2016 16:50

En omröstning bland föreningens medlemmar för att utse mottagare av Energiminnespriset 2015 hölls under november månad. Föreningsstämman hade tidigare beslutat att utdelningsbeloppet skulle vara 50 000 kr. Varje medlem hade upp till tre röster att fördela på de olika alternativen. Resultatet visas nedan:

Skolan i Banyuwangi. Nominerat av Tgvara. 15 75%

UNHCR. Nominerat av Svempa. 4 20%

En välgörande organisation som styrelsen utser. 1 5%

En förtjänt individ eller grupp som styrelsen utser 0 0%

Antal röster: 20

Styrelsen beslutade med ledning av omröstningens resultat att tilldela skolan i Banyuwangi 40 000 kr och UNHCR 10 000 kr. Beloppen betalades ut under december månad.

Tackmejl har erhålliys från UNHCR, se bilaga till detta inlägg.
Bilagor
UNHCR.pdf
Tack från UNHCR
(1.13 MiB) Nerladdad 657 gånger
Användarvisningsbild
Svempa
Site Admin
 
Inlägg: 605
Blev medlem: 02 jan 2007 17:38
Ort: Floda

Re: Energiminnespriset 2015

Inläggav Svempa » 19 mar 2016 16:55

Ett mycket trevligt och informativt mejl anlände under januari från vår medlem Tgvara, som liksom tidigare år ansvarar för "skolprojektet". Han ger här en översikt över hur man tänker sig att använda de tilldelade pengarna från Energiminnespriset 2015:

Här lite för varmt som vanligt, vi är hemma sen en vecka.

Tänkte bara berätta kort om årets upplägg!

Vi hade totalt 52 tusen, 2 av tusingarna öronmärkta för Tegar, från morbror Rune som dog i höstas. Inga akuta behov där nu så vi räknar med att pengarna till Tegar räcker 3 till 4 år framåt.

Pga skollokalrenoverande så vart det för lite pengar över till den mer direkta hjälpen förra året till skolbarnen, och vi ökar på den delen i år.

De skollokaler o toalett renoveringar som utförts med Energiminnesfondens pengar har gett en del bieffekter som vi inte räknat med. Att den mest eftersatta skolan högst upp på vulkansluttningen plötsligt var den finaste i distriktet uppmärksammades av lokala media och föräldrar o lärare från andra skolor har varit där för att titta.
Varefter de tydligen har klagat .... och hör o häpna nu är det åtminstone vissa renoveringsåtgärder på gång i de ytterligare 3 skolor som vi har koll på.

Att vi lagt vårt intresse på "vulkanskolan" beror på att det dels var den allra mest eftersatta men också på att det är den minsta, där kan vi göra "intryck" även med begränsade resurser. Dom har bara 6 klassrum och cirka 85 elever.

Vi har satt av 20 tusen för den direkta skolbarnshjälpen i år och sparar 20 tusen för samma sak nästa år.

De resterande 10 tusen är planen att jag på nått sätt skall tigga ihop ytterligare 25 +tusen att användas för att "höja ribban" för skolmyndigheterna.

Tanken är att ordna till en "datorsal", (man har ingen datorundervisning allas i skolorna). 6 elevdatorer o en för läraren i ett nätverk samt en skrivare o en stor skärm eller projektor. Galler för fönster o dörr måste också ordnas! Med stor skärm eller projektor kan dom också visa film vilket inte görs nu på skolorna. En sån "datorsal" finns ingen motsvarighet till i distriktet, även för betydligt äldre elever.
En nyanställd ung lärare är mycket entusiastisk för att ta ansvaret för "datorlektionerna" han verkar mer än tillräckligt kunnig.

Vi hoppas på samma händelseförlopp som med skolrenoveringen, dvs att lärare o föräldrar i andra skolor skall börja ställa krav på datorundervisning.

I sammanhanget skall också nämnas att man har ström indragen på skolan, de fyra salar som ej hade någon belysning alls satte vi in lysrör i. Men man har ingen fast telefon utan man använder mobil tel, men mottagningen där uppe är oftast mycket dålig eller obefintlig så internet kontakt är inte möjligt.

Hälsningar från Tobbe o Kuaw Chin
Användarvisningsbild
Svempa
Site Admin
 
Inlägg: 605
Blev medlem: 02 jan 2007 17:38
Ort: Floda


Återgå till Energiminnespriset

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster

cron